Laatste nieuws

11-12-2017

Persmededeling


Arnhem, 11 december 2017

Determinatiemiddag foto’s uit Nederlands-Indië

 

Museum Bronbeek in Arnhem organiseert op zaterdag 10 maart 2018 de fotodeterminatiemiddag ‘Mijn opa was een…’. Iedereen kan van 12.00 tot 17.00 uur bij een team van experts terecht met vragen over (familie)foto’s, die men zelf meebrengt en die betrekking hebben op Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

 

Voorouders

Veel Nederlanders hebben familieleden die destijds in het voormalige Nederlands-Indië woonden, werkten of er als militair gediend hebben. In een nalatenschap of bij het opruimen van de zolder of kast vinden ze soms foto’s en documenten waarop hun familieleden in Indië staan. Het belang en de betekenis ervan is vaak niet direct duidelijk. Maar met hulp van specialisten kan dergelijk materiaal veel vertellen over het leven van deze familieleden. Om mensen gelegenheid te geven een antwoord op hun vragen te vinden organiseert museum Bronbeek deze middag.

 

Expertise

De experts analyseren de foto’s aan de hand van kleding en uniformen, wapens, materieel en gebouwen. Behalve foto’s zijn ook documenten, onderscheidingen en (delen van) uniformen welkom om te laten bekijken. Desgewenst kan men advies en informatie krijgen over nader (genealogisch) onderzoek.

 

Reserveren

De fotomiddag wordt gehouden in museum Bronbeek. Voor deelname geldt het toegangstarief van het museum. Reserveren is noodzakelijk; belangstellenden kunnen zich opgeven via nb.ravensbergen@mindef.nl

Categorie: Algemeen nieuws
Ingezonden door: Webmaster
.